החזון שלנו

החזון של כולנו

החזון של פרוליטי

החזון שלנו הוא שכל עו"ד ייצג את לקוחותיו באופן המיטבי עבורם.

 

עורכי דין רבים, בעלי וותק רב כליטיגטורים, שיתפו אותנו בתחושת התסכול, הנובעת לעיתים קרובות כתוצאה מהפער בין השקעתם הרבה והאיכותית בהכנת התיק לבין היכולת להביא את עצמם לידי ביטוי מיטבי באולם בית המשפט.

פער המתבטא בתחושת אובדן שליטה על המתרחש באולם ומסתיים פעמים רבות בפסק דין שלא לשביעות רצונם המלאה.

הם צברו ידע רב במהלך לימודי המשפטים ובמשך שנות הפרקטיקה בתחום בנושאים רבים ומגוונים, חלקם סבוכים ומורכבים מאוד מבחינה משפטית ולעיתים אף מבחינה ערכית ומצפונית.

עם סיום שלב החקירות והטיעונים המשפטיים מטעם שני הצדדים, במהלך הדיון ובשלב הסיכומים במשפט, מוטלת על השופטים המלאכה לקבוע מה הוכח מבחינה עובדתית ומשפטית, ומה לא הוכח וככל שרק ניתן – לעשות צדק.

משימה מורכבת זו תלויה, אפוא, בראש ובראשונה באיכות עבודתם של עורכי הדין המייצגים את הצדדים. איכות הופעתם ומידת מקצועיותם של עורכי הדין במהלך הדיון באולם בית המשפט מורכבת לא רק מהידע המשפטי עמו הם מתייצבים לדיון, אלא גם מהאופן בו הם יחקרו את העדים ויטענו את טיעוניהם המשפטיים.

פרוליטי התאגדה וגייסה לשורותיה שופטים בכירים (בדימ’) בעלי רקורד שיפוטי מרשים, אשר היו בעברם אף ליטיגטורים מצטיינים, לאחר שנוכחנו שלעורכי הדין חסר לרוב ארגז כלים רחב ועמוק, בעזרתו הם יוכלו להביא לידי ביטוי את מיומנותם בחקירת העדים והצגת טיעוניהם המשפטיים עבור בעלי הדין אותם הם מייצגים, באופן המיטבי והיעיל ביותר עבורם.

ליטיגטורים מצטיינים אינם נולדים כאלה. הם רכשו במהלך שנים רבות ארגז כלים, שבמסגרתו צברו אסטרטגיות וטקטיקות, תובנות וכללי אצבע, המשמשים אותם דרך קבע באופן בו הם מופיעים כיום באולם בית המשפט.

ליטיגטורים יכולים לרכוש ארגז כלים ייחודי זה כבר בראשית דרכם המקצועית, לא כל שכן בשלביה המתקדמים. עם זאת, בארגז הכלים כשלעצמו אין די. רק שימוש מושכל בארגז הכלים וההתנסות המעשית ביישומו מאפשרים להם להצטיין בעבודתם.

השימוש המושכל הלכה למעשה כולל בחובו בראש ובראשונה הבנת מערכת השיקולים ותהליכי קבלת ההחלטות אצל השופט, ועם הבנה מעמיקה זו לדעת ליישם באופן מיטבי את דרכי הטיעון, חקירת העדים והסיכומים (כאמור, בראיית השופט).

ההתנסות המעשית משקפת לליטיגטור כיצד השופט עשוי להגיב לטקטיקות שונות בהן הוא בחר.

רק שימוש מושכל והתנסות מעשית בארגז כלים זה מאפשר לבעלי הדין לקבל מעורכי דינם באולם בית המשפט את הייצוג המיטבי לו הם מצפים.

פרוליטי התאגדה וגייסה לשורותיה שופטים בכירים (בדימ’) לא רק על מנת להעשיר את הידע ולהעניק לכל ליטיגטור את ארגז הכלים החיוני הזה, ולא רק על מנת ללמדו כיצד לעשות בו שימוש מושכל, אלא בעיקר על מנת להתאמן ולתרגל את השימוש המושכל בו באופן המדמה דיון אמיתי בבית משפט. זאת, על מנת להשיג את הרמה הגבוהה ביותר בכל תהליך למידה באשר הוא – הטמעה ושינוי התנהגותי.

ליטיגטור זקוק לסביבה לימודית מעשירה ומקיפה, בה יוכל לנסות בחופשיות את ארגז הכלים ולקבל על כך משוב מלא מהדמות החשובה ביותר באולם בית המשפט הקובעת, הלכה למעשה, את הצלחתו המקצועית, היינו – השופט.

הניסיון מלמד, כי התנסות במסגרת חיובית ותומכת בונה ביטחון עצמי להמשך הדרך המקצועית.

מטרתה של פרוליטי היא להעניק לעורכי הדין את המסגרת הזו בדיוק, בה הם יכולים לתרגל כלים, אסטרטגיות וטקטיקות, תובנות וכללי אצבע חשובים בסביבה לימודית בטוחה ומעשירה.

כך, נשיג ביחד את החזון, שהוא בוודאי משותף לכולנו, שכל עו"ד ייצג את לקוחותיו באופן המיטבי עבורם.

שופטים מחוזיים בכירים (בדימ'), ליטיגטורים מצטיינים בעברם, שותפים לחזון

הרכב השופטים בבית המשפט האימוני של פרוליטי

לחצו על תמונת השופט על מנת לקרוא את תמצית קורות החיים. 

כב' השופט משה דרורי

סגן נשיא (בדימ')
בית המשפט המחוזי בירושלים
כב’ השופט דרורי כיהן (מגיל 52) במשך כ-18 שנים כשופט בבית המשפט המחוזי בירושלים, מתוכן כיהן כסגן נשיא במשך 5 שנים. 

בתקופה זו היה יו”ר הועדה לפיצויים על תפיסת קרקעות לצורכי בטחון וחבר בהרכבים של ערעורים אזרחיים, ערעורים פליליים ופשעים חמורים. 

בראשית דרכו המקצועית עבד השופט דרורי במשך 28 שנים כשותף במשרדים פרטיים בתחום דיני המשפחה והירושה ומשפט אזרחי, ואף שימש כיו”ר בוועדות אתיקה מחוזיות וארציות של לשכת עורכי הדין. 

כב' השופט צבי סגל

סגן נשיא (בדימ')
בית המשפט המחוזי בירושלים
כב’ השופט סגל כיהן (מגיל 36) במשך כ-8 שנים בבית משפט השלום בבאר שבע, במשך כ-5 שנים בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, ולאחר מכן כיהן במשך כ- 20 שנים בבית המשפט המחוזי בירושלים, מתוכן כיהן כסגן נשיא במשך 8 שנים. 

בתקופה זו עמד במשך כ-15 שנים בראש הרכב הפשעים החמורים והערעורים הפליליים. 

בראשית דרכו המקצועית עבד השופט סגל במשך 7 שנים בפרקליטות מחוז הדרום בתפקיד סגן בכיר לפרקליט המחוז וניהל את המחלקה לפשעים חמורים. 

כב' השופט כרמי מוסק

שופט (בדימ')
בית המשפט המחוזי בירושלים
כב’ השופט מוסק כיהן (מגיל 43) במשך כ-8 שנים כשופט בבית משפט השלום בירושלים, במשך כ- 7 שנים כסגן נשיא בבית משפט השלום בירושלים ולאחר מכן במשך כ- 8 שנים כשופט בבית המשפט המחוזי בירושלים.

בתקופה זו היה חבר בהרכב פשעים חמורים והתמחה בתיקי רשלנות רפואית. 

בראשית דרכו המקצועית עבד השופט מוסק במשך 18 שנים כעורך דין עצמאי והתמחה בעיקר בדיני נזיקין, דיני מקרקעין ודיני חוזים. 

""ניתחנו טעויות מקצועיות המתרחשות בבתי המשפט מדי יום. נדרשנו לתקן את עצמנו ולנסות שוב. ניתן היה לחוש את השיפור בכל מפגש. החידושים של אתמול הפכו למובן מאליו של מחר"

עו"ד ע. לרון, שותף במשרד מיתר, עו"ד בתחומים אזרחי ומסחרי

לקביעת שיחה עם נציג של פרוליטי